Élet-Stílus

Ettől van bomba formában Görög Zita

görög zita (görög zita, )
görög zita (görög zita, )

A modellel a tavaszi méregtelenítés mellett csokoládéról és chipsről is beszélgettünk.

Tény, hogy a Megasztár egykori műsorvezetője az elmúlt években nem sokat szerepelt képernyőn – leszámítva idén februárban a Nagy Duett című műsort -, ám ez korántsem jelenti azt, hogy megállt körülötte az élet. Divatbemutatókat és rendezvényeket szervez, mesekönyvet ír, tehetséget gondoz, és ha mindez nem lenne elég, nem mellesleg gyerekeket nevel. És élvezi.

Igaz, kicsit jobban élvezné, ha már végre tavasz lenne. Mert hiába élvezte a véget nem érő szánkózásokat és hógolyózást a gyerekeivel, az öt éves Milánnal és a négy éves Lottival, azért a tél továbbra sem a kedvenc évszaka, sokkal jobban szereti, amikor éled a természet. “Ilyenkor végre előkerülhet a bringám, és egyre többet járhatunk kirándulni, szükségem van több energiára.


Zita tél végén is bomba formában van – Forrás: Redlemon

Ezt a bizonyos energiát ilyenkor év elején Zita nem csak az állandó mozgásnak köszönheti, de az alapos méregtelenítésnek is, amit már évek óta rendszeresen végigcsinál. “A természetesség híve vagyok és nem szeretem a drasztikus megoldásokat, sem kemikáliákat. Eszembe sem jutna olyan módszerekkel méregteleníteni a szervezetemet, amit az interneten ajánlgatnak. De fenntartással fogadom a női magazinok praktikáit is” – válaszolja arra a kérdsésre, hogy milyen módszer mellett tette le a voksát.

Mint kiderült, Zita egy olyan máriatövist tartalmazó, hármas hatású kapszulát szed, ami tökéletesen illik az életviteléhez. És, hogy mi a máriatövis? “Egy kiváló gyógynövény, amely antioxidáns tartalmának köszönhetően véd a szabadgyökök ellen, emellett “silmarint” tartalmaz. Ez a hatóanyag teljes egészében segíti a májsejtek regenerálódását” – ezt már Györki Niké dietetikus mondja, akitől megtudjuk azt is, hogy az orvosi szempontokat figyelembe véve, méregtelenítés nem létezik. Amit mi a hétköznapi nyelvben “méregtelenítésként” emlegetünk, az valójában a méregtelenítésért felelős szerveink, például a májunk megsegítése.

A modell egyébként függetlenül az évszaktól és a méregtelenítéstől is, bomba formában van, hogy mi a titka? Nos, szerintünk, hogy dacol a téllel és a cudar idő ellenére is naponta több kilométert gyalogol. Emellett, ha tudatosan nem is, mindenképpen egészségesen étkezik és főz. “Ez már szinte ösztönszerűen jön. Szeretek finomakat főzni a családomnak, mosolygós alapanyagokat összeválogatni a piacról, tudni azt, hogy amit az asztalra teszek, az tényleg igazi.”

És, hogy mi a helyzet a nassolnivalókkal? Nos, Zita nem űzi őket tűzzel-vassal. A csokoládéról például mondjanak bármit – egészségtelen, hizlal és a többi – a modellt ez sem tántorítja el, mert imádja. Nem tiltja a gyerekeinek sem: “Chipset például még életükben nem láttak, de ez nem azért van, mert tiltva lenne nekik. Egyszerűen így alakult. Édességet, csokit is bátran ehetnek, mert ez együtt jár a gyerekkor élményével” – zárta a modell.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik