Élet-Stílus

Így fog kinézni a brit trónörökös

katalin hercegnő (katalin hercegnő)
katalin hercegnő (katalin hercegnő)

Katalin hercegnő és Vilmos herceg gyermekének felnőttkori arcképét egy magyar grafikus-dizájner segített elkészíteni.

Mérész Nikolett, grafikus-dizájner és segítőtársa, Nickolay Lamm a Harvard-MIT-en végző genetikus, Jenny Chen segítségével készítette el a jövendő brit trónörökös felnőttkori képmását. A genetikus szerint Katalin és Vilmos gyermekének nagy valószínűséggel sötét, hullámos haja lesz, kampós orra és égszínkék szeme. A szakember mindezt a génekkel magyarázza.

Foto: Northfoto

Annak, hogy a babának kék lesz a szeme, a szakember szerint legalább 50 százalék a valószínűsége, hiszen Katalin hercegnőnek zöld a szeme, ami azt feltételezi, hogy hordozza a kék és a barna szemszínért felelős génvariációt, míg Vilmos herceg szemei kékek. A genetikus szerint valószínű, hogy Vilmos és Katalin is a kék szemért felelős gént adja majd tovább gyermekének.

Chen szerint a királyi sarj minden bizonnyal édesanyja hajszínét örökli majd; igaz, arra is van 12,5 százalék esély, hogy olyan vörösesszőke hajszíne lesz, mint Vilmosnak.

Ami a kisgyermek orrát illeti, a szakember szerint a baba minden valószínűség szerint örökli apja, nagyapja és dédnagyapja kampós orrát, ez a génváltozat ugyanis igen dominánsnak tűnik.

Ha kíváncsi a képre, nézze meg ide kattintva.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik