Élet-Stílus

Hogy a nagy nap ne a vérzésről szóljon

Hogyan tolható el a menstruáció?

Az esküvő életünk egyik legfontosabb napja, amelyre a nők nagy része kislány kora óta készül. A fehér ruhában töltött nagy napot (a nászéjszakáról nem is beszélve) azonban keresztülhúzhatja, vagy legalább is kellemetlenné teheti, ha az ara ciklusa nem törődik az időponttal. Mivel, főként nyári időszakban, a legjobb házasságkötési helyszínekre hónapokkal előbb helyet kell foglalni, és rendszerint az határozza meg a boldogító igen kimondásának időpontját, hogy mikor volt szabad hely, ezt nem igazíthatjuk menstruációs naptárunkhoz.

A probléma áthidalására vannak természetes, népi praktikák és gyógyszeres megoldások is. A szakértő hangsúlyozta: az egyetlen megbízható módszer a fogamzásgátló tabletták alkalmazása. Dr. Elek Csaba szülész-nőgyógyász, humángenetikus a HáziPatika.com-nak elmondta, ez a módszer egyáltalán nem káros az egészségre, sőt, bizonyos betegségekre, mint az endometriózis, vagy a petefészek ciszták, évekig kell szedni ezeket a készítményeket. Ezek a készítmények hormonális egyensúlyt hoznak létre.

A szakorvos két aranyszabályra hívta fel azonban a figyelmet: a magyar nők öt százaléka érintett az úgynevezett Leiden-mutációban, amely fokozott trombózishajlamot jelent. Ők csak abban az esetben kaphatnak fogamzásgátlót, ha a trombózis ellen védő gyógyszert is kaptak. A másik eset, amikor fogamzásgátló tabletta szedése nem javasolt, ha emlőrák, vagy méhtestrák alakult ki, ennek növekedését ugyanis felgyorsíthatja.

Ha kíváncsi, milyen természetes praktikák vannak a fogamzásgátló mellett, kattintson ide.

Forrás: Hogy a nagy nap ne a vérzésről szóljon (Házipatika)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik