Élet-Stílus

Zöld tea és kávé a gyógyító keverék?

tea, zöld tea (zöld tea, )
tea, zöld tea (zöld tea, )

Csökkentheti a stroke kockázatát a zöld tea és a kávé.

A Stroke: Journal of the American Heart Association legújabb cikke szerint a zöld tea és a kávé rendszeres fogyasztása segíthet az agyi érkatasztrófa kockázatának csökkentésében.

“Ez volt az első olyan nagyszabású kutatás, amely a zöld tea és a kávé kombinált hatásait vizsgálta az agyérgörcs kockázatára” – nyilatkozta a kutatás vezetője, Josihiro Kokubo, a japán Országos Cerebrális és kardiovaszkuláris Központ kutatója. “Egy egyszerű, de pozitív életmódbeli változtatással, vagyis a zöld tea és a kávé napi fogyasztásával könnyedén elősegíthetjük a stroke kockázatának visszaszorítását.”

A kutatás során 83 269 japán felnőttet kérdeztek meg zöld tea és kávéfogyasztási szokásaikról, majd átlagosan 13 évig követték nyomon a résztvevőket. Az eredmények azt mutatták, hogy minél több zöld teát vagy kávét fogyasztott valaki, annál alacsonyabb volt esetében az agyi érkatasztrófa kialakulásának kockázata. Azokra, akik naponta legalább egy csésze kávét ittak, a stroke 20 százalékkal alacsonyabb kockázata leselkedett, mint azokra, akik csak ritkán ittak.

Ha kíváncsi az eredményekre, kattintson ide: Zöld tea és kávé a gyógyító keverék (Forrás: Házipatika)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik