Élet-Stílus

Győrben is divat a magyar – FOTÓK!

A Gombold újra! verseny legjobb alkotásai érkeztek Győrbe, hogy a kisalföldi megyeszékhelyen is bizonyítsák: igenis vannak fantasztikus ruhatervezők hazánkban!

2011-ben indult hódító útjára az a rangos megmérettetés, melyben fiatal divattervezőknek nyílik lehetőségük bemutatkozásra. A Gombold újra! évről-évre erősíti azt a tényt, hogy Magyarország gazdag kreatív tervezőkben, akik sokszor élve a verseny lehetőségeivel, elindulhatnak a divatvilág olykor rögösnek tűnő és vélt útján, később pedig ruháik ott csilloghatnak a hazai és a nemzetközi kifutókon egyaránt.

A győri Tavaszi Fesztivál keretében most a Napóleon-házban várja látogatóit az a gyűjtemény, mely az elmúlt időszak győztes pályamunkáit is felvonultatja, olyan egyedi kreációkat, melyek tömegtermékként soha nem tűnnek majd fel a kínai áruházak zsúfolt polcain. Hiszen ezek a ruhaköltemények kivétel nélkül utánozhatatlanok, minden darab egy-egy tervező személyiségét hangsúlyozza motívumaiban, szabásvonalaiban.

Hogy a kisalföldi megyeszékhelyen is helyet kaphatott a tárlat, az Serfőzőné Tóth Andreának köszönhető, a Győri Művészeti és Fesztiválközpont igazgatója maga is rajong a divatért, ezen belül is a magyar kreátorok alkotásaiért.”Nagyon örülnék neki, ha minél többen keresnék fel a tárlatunkat és megnéznék, hogy ezek a tehetségek mire képesek. Fontos, hogy a magyar motívumokat visszahozzuk a divatba, hisz ezek óriási nagy értékek. Kisgyerekektől elkezdve, a felnőtteken át, egészen az idősebb generációig mindenki megtalálhatja a számára kedves, és stílusában hozzá illő ruhát vagy kiegészítőt” – mesélte portálunknak az igazgató, aki hozzátette, bizony fontos, hogy valakinek legyen egyénisége, és arra büszke legyen. „Mindenkinek más tetszik és ez így természetes. A fontos az, hogy jó legyen az összhatás, és egy adott öltözékben jól érezze magát az ember. Ha benyúlok a szekrénybe, tudom, hogy mi az, ami jól áll nekem, de az sem elhanyagolható, hogy egy adott szettet viselni is tudjuk, ne csak magunkra aggassunk egy ízléses holmit” – tette hozzá Serfőzőné Tóth Andrea.

A kiállított munkák között vannak egészen különleges kollekciók, győri vonatkozásban Farkas Anett neve mindenképpen említésre méltó, az építészhallgató ugyanis 2012-ben megnyerte a Gombold újra! versenyt. „Anett a zsindelyes kollekciójával volt a befutó a tavalyi döntőben. Makovecz Imre organikus építészetéből inspirálódott a sorozata. A munkák apró falemezekből állnak és a zsindelyes tetőszerkezetet keltik életre ruha formájában. Anett azóta elkészítette ennek a hordható verzióját is, ahol a lemezeket, bőrdarabok váltják fel” – mondta a Győr24-nek a kiállítás megnyitóján a szervező Design Terminal képviseletében Ács Zoltán, kreatív igazgató.

A sikkes fazonokat, dögös kiegészítőket április 21-ig tekinthetik meg az érdeklődők, a Napóleon-házba a belépés díjtalan!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik