Élet-Stílus

A túl sok tea miatt veszítette el a fogait

tea (tea, )
tea (tea, )

A 47 éves michigani nő 17 éven keresztül naponta 100 filternyi teát ivott.

Az esetére akkor derült fény, amikor a közelmúltban kórházba került egy nagyon ritka és igen különös csontbetegséggel. A Michiganban élő nő azután kért orvosi segítséget, hogy szűnni nem akaró nyakfájás kezdte kínozni. Először azt hitte, csupán meghúzta, ám a fájdalom idővel nemhogy enyhült volna, de még tovább is nőtt. Időközben ráadásul elvesztette a fogai nagy részét, és állandó merevséget érzett a karjában, a lábában és a csípőjében.

Számtalan orvosi vizsgálat után az orvosoknak végre sikerült diagnosztizálniuk a bajt, amelyről kiderült, az extrém mennyiségű tea okozza a tüneteit. A teavízben található hatalmas mennyiségű fluorid, amit normális esetben a vese teljes egészében kitisztít a szervezetből, 17 év alatt teljesen tönkretette a fogsorát, és lerakódott a csontjaira.

Az orvosok jelenleg csak annyit tehetnek, hogy csillapítják a nő fájdalmait, és ellenőrzik, hogy ne igyon több teát. A problémát okozó fluorid ugyanis egy idő után magától kitisztul majd a szervezetéből, így akár teljesen meg is gyógyulhat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik