Élet-Stílus

Szülés közben bóbiskolt el az altatóorvos

szemmutet(960x640)(1).jpg (szemműtét, )
szemmutet(960x640)(1).jpg (szemműtét, )

A férfinak állítólag nem ez volt az egyetlen ilyen esete.

Bíróság elé került annak az aneszteziológusnak az ügye, aki a vád szerint több ízben is elaludt a műtétei közben. Dr. Rajat Subhra Banerjeet azután perelte be egyik páciense, hogy 2009-ben elbóbiskolt a műtővel szomszédos szobában, miután beadta a császármetszésre váró nőnek a spinális érzéstelenítőt.

„Az aneszteziológusoknak fenntartott szobában volt. Jól ráláttam, mert résnyire nyitva volt az ajtaja „ – nyilatkozta az egyik ápolónő. „Csak ült ott karba tett kézzel, lehajtott fejjel, pont úgy, mint aki alszik.” Később a szülő nőnek a műtőasztalon hirtelen leesett a vérnyomása és a sebésznek szüksége lett volna az altatóorvosra, aki addigra eltűnt a szobából.

„Nem hagyhatta volna ott azt a nőt. Végig mellette kellett volna maradnia, egy pillanatra sem mehetett volna el mellőle” – zárta vallomását az ápolónő.

Az orvosnak egyébként nem ez volt az egyetlen ilyen „problémás” esete: mint kiderült, egy másik műtét alkalmával kevesebb altatószert adott a betegnek, amivel kockáztatta, hogy a páciens felébred a műtőasztalon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik