Élet-Stílus

Látó társa segít a vak kutyának

A páros gyakorlatilag elválaszthatatlan: örökbefogadni is csak együtt lehet őket.

Éppúgy, mint az embereknek, olykor az állatoknak is szükségük van egy igazán jó barátra. Így például annak a huskynak, Isaacnek is, aki egy betegség miatt idő előtt elveszítette a látását, és az utcára került.

Isaac valószínűleg már rég éhen halt volna, ha a szükségben nem találnak egymásra Isabelle-lel, egy csivava-terrier keverék kislánnyal. Az energikus páros azóta elválaszthatatlan: míg Isaac a méreteivel rettenti el az „ellenséget”, addig Isabelle Isaac szeme helyett lát, és ugatással jelez minden hirtelen mozdulatot.


Forrás: http://www.dailybulletin.com

Kaliforniában az utcán tengették mindennapjaikat, mígnem a Stand állatvédő alapítvány egyik munkatársa rájuk nem talált. Most az egyik menhelyükön lábadoznak: az orvosok megpróbálják kezelni Isaac vakságát. Azt gyanítják ugyanis, hogy zöld hályogtól, vagyis a látóideg megbetegedésétől vakult meg.

Fred Kaplan, az alapítvány egyik munkatársa elmondta, ha a kezelésnek vége, Isaac és Isabelle örökbefogadható lesz, de csak olyan jelentkezőnek adják őket oda, aki vállalja, hogy a párost sosem választja majd el egymástól.

Isaacről és Isabelle-ről itt nézhet videót.


Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik