Élet-Stílus

8 hónap után vette észre, hogy eltört a gerince

tüdőröntgen (tüdőröntgen)
tüdőröntgen (tüdőröntgen)

A négygyermekes édesanya elképesztő fájdalmait egy ritka tumor okozta.

Noha mindössze harmincéves, a Haverfordwestben élő Claire Williams már megjárta a poklot. Hónapokig szenvedett egy ritka, a gerincet támadó tumortól, ami annyira ritka, hogy az orvostudomány még nevet sem adott neki.

A négygyermekes édesanya egészségügyi gondjai 2011 májusában kezdődtek, ekkor történt, hogy az asszony lehajolt valamiért a hűtőbe, amitől megroppant a dereka. Először azt hitte, egyszerű izomhúzódás vagy csípődés okozza az elviselhetetlen fájdalmait, ezért napokkal később ment csak orvoshoz, ahol gyógyszert írtak fel neki, és azt tanácsolták, menjen el egy kiropraktőrhöz.

Claire megfogadta a tanácsot, ám a tünetei továbbra sem enyhültek, sőt, az állapota idővel még rosszabbra fordult. Végül 8 hónap után úgy döntött, nem vár tovább. Újra elment a háziorvosához és elmondta, se a gyógyszerek, se a terápia nem használt: orvosa ekkor döntött úgy, hogy mágneses rezonanciás vizsgálatnak veti alá a nőt.

Ekkor vették észre azt a nő két csigolyája között növő tumort, ami azon a bizonyos májusi reggelen egész egyszerűen szétfeszítette Claire gerincét. Az orvosok azonnal megműtötték. Hat és fél órán keresztül volt a műtőben, mialatt az orvosok eltávolították négy bordáját és egy fémkeretet erősítettek a gerincéhez, miután eltávolították a tumort.

A nő ezt követően három és fél hónapot lábadozott és most mindent megtesz azért, hogy felhívja a figyelmet erre a ritka kórra. „Ha csak egy embert sikerül megmentenem attól, hogy keresztülmenjen azon, amin nekem kellett, már boldog leszek” – nyilatkozta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik