Élet-Stílus

Kitiltották a dezodort a gimiből

dezodor (dezodor, )
dezodor (dezodor, )

Egy amerikai diák rosszul lett, miután egy héten több flakont is elhasznált az egyik népszerű dezodorból.

A Pennsylvaniában lévő Freedom High School vezetősége és tantestülete egyhangúan úgy döntött, kitiltják a gimnázium épületéből a dezodorokat és a parfümöket is. Mindezt azért, mert a közelmúltban az egyik diákjuk rosszul lett, miután finoman szólva is gigantikus mennyiséget használt az egyik népszerű férfiaknak szánt dezodorból.

Noha azt egyelőre még nem tudták biztosan megállapítani, hogy valóban a dezodor volt-e a hibás, az iskola vezetése ezt feltételezi, a diák ugyanis hetente több flakont is elhasznált. Az orvosok úgy vélik, a túlzott mennyiségre allergiás reakcióval válaszolt a fiú szervezete.

A dezodorok egyik fő alkotóeleméről, az aluminiumsóról egyébként már korábban kiderítették, hogy nem túl egészséges. A vegyület feladata, hogy csökkentse az izzadtságot, úgy, hogy kicsapja a verejtékben található fehérjét, ami apró dugaszokat képezve elzárja a verejték útját. Csakhogy a szervezet ennek egyáltalán nem örül, ahogy annak sem, hogy az aluminiumsó felhalmozódhat a szervezetben: és jó illetve rosszindulatú daganatokat okozhat a környező területeken.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik