Élet-Stílus

Újabb átverős körlevél terjed

facebook (facebook)
facebook (facebook)

Gyuri bácsi, a bükkszentkereszti füvesember tanácsai a szakember szerint zömében hatástalanok, sőt adott esetben veszélyesek is.

Minden idők leghosszabb bejegyzését publikálta blogjában dr. Csupor Dezső, a Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Karának Farmakognóziai Intézetében dolgozó egyetemi adjunktusa, aki ezúttal Szabó György, bükkszentkereszti füvesember tanácsait szedte ízekre szakmailag, arra figyelmeztetve, hogy nem kell minden körlevélnek hinni, ami természetes módszereket propagál. A blogbejegyzésben végigmegy minden tanácson, és kijózanító megjegyzésekkel gazdagítja tudásunkat.

A bejegyzésből kiderül többek között, hogy az agydaganat ellen történő petróleumos bedörzsölés semmit nem segít, a fokhagymás-almaecetes agyi vérellátást serkentő módszer gyógymódként biztos nem állja meg a helyét, ám gasztronómiai élménynek bizonyára nem lenne utolsó. A szakértő boncolgatja azt is, miért ajánl a körlevél szerzője veronikát az agyi erek tisztítására, holott a szóban forgó gyógynövénynek nem ismert olyan hatása, ami miatt ilyen célra ésszerűen alkalmazni lehetne.

Kiderül a bejegyzésből továbbá az is, hogy van viszont igazság az aranyérrel kapcsolatos passzusban: “Az aranyeret tökéletesen lehet gyógyítani útifűvel, de csak a frissel. Itt nem jó a lándzsás útifű, pedig az a jobbik, abban van több hatóanyag, hanem a nagy útifű kell!

Ha szeretné tudni, hogy használja, kattintson ide.

Forrás: Körlevél a füvesember tanácsaival: jobb, ha nem veszi komolyan (Házipatika)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik