Élet-Stílus

Emberi csontokból készít menyasszonyi ruhát

Macska- és alpakkaszőr, sirálytoll és emberi mellkascsont díszíti a brit tervező ruháit.

A Brightonban élő Jess Eaton művészete finoman szólva is megosztó: a tervezőnő ugyanis különleges esküvői kreációihoz bizarr kiegészítőket használ. Leggyakrabban elütött vagy természetes módon elhullott állatok szőrét, tollait, de már olyan is előfordult, hogy emberi csontot.


Forrás: http://www.jez-eaton.co.uk

Jess tisztában van vele, hogy alkotásai nem mindenkinek tetszenek, pláne azután, hogy megtudják, milyen alapanyagokat használ, de – mint mondja – ez egyáltalán nem érdekli. „Még egyetlen állat sem pusztult el a ruháim miatt. Az állati kiegészítőkhöz az út szélén vagy az erdő mélyén jutok hozzá, az emberi csontokat pedig egy klinikától kaptam” – mondta.

Hozzátette, se ő, se a kollégái nem fogadnak el semmilyen felajánlást, csak olyan állatok bundáját használják, melyeknek természetes módon ért véget az életük. Már csak azért is, mert úgy vélik, azzal, hogy ruhát készítenek földi maradványaikból, örök életet adnak nekik.

A dizájner, akit saját bevallása szerint Tim Burton és Scarlett O’Hara ihletett meg, első két kollekcióját hamarosan a nagyközönségnek is bemutatja, méghozzá a londoni White Galleryben.

Nézzen még több képet itt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik