Élet-Stílus

Nem tud fogyni, mert allergiás a testmozgásra

Nagy-Britanniában csupán egymaroknyi ember szenved a betegségben.

A 33 éves Kasia Beaver négy kisgyermek édesanyja, egyike annak a néhány brit embernek, akinek a testmozgás tényleg az életébe kerülhet. A nő ugyanis olyan ritka és különleges allergiában szenved, amely kizárólag izzadás, illetve a szívritmusgyorsulás hatására jelentkezik. Így aztán az asszonynak már az is veszélyes, ha rohan a busz után vagy kergetőzik a gyerekeivel.

Ha gyorsabban dobog a szíve, az arca azonnal elkezd dagadni, a szeme viszket, könnyezik, és ha nem kap hamar segítséget, az allergia akár életveszélyes anafilaktikus sokkot is okozhat. „Szinte bármilyen testmozgás közben rám törhet a roham, már előfordult, hogy takarítás és jégkorcsolyázás közben lettem rosszul” – meséli Kasia, akinek nem is a betegség, hanem az esik a legrosszabbul, hogy az emberek nem hisznek neki. “Azt hiszik hazudok, amikor az allergiám szóba kerül, pedig ha tudnák…”

„Természetesen orvosnál is voltam a problémámmal, ami az első gyermekem, Jay születése óta kínoz. Ám hiába kaptam vagy tucatnyi gyógyszert, semmi sem használt. Most egy új fajta antihisztaminnak köszönhetően az állapotom stabilizálódott, most már tudok sétálni a parkban anélkül, hogy rohamtól kellene tartanom” – tette hozzá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik