Élet-Stílus

Mi az a Nim?

Az ayurvédikus gyógyászatban ugyan régóta alkalmazzák, hozzánk azonban csak nemrégiben jutott el a természet egyik kincse, a Nim.

A növény méregtelenítő, antibakteriális hatása miatt érdekes, és minden egyes részét felhasználják valamelyik gyógyászati vagy kozmetikai készítmény előállítása során.

Elsősorban arcápoló termékeket gyártanak belőle, vírusölő hatása miatt. Amikor megérkezett a termék a szerkesztőségbe, számunkra is új volt, ezért kíváncsian vártuk, mit tud. Az első, amit kipróbáltunk, a Nim habzó arclemosó volt. A pumpás kiszerelésnek köszönhetően a pazarlás abszolút kizárt, pont annyit nyomunk a kezünkbe, ami egy arcmosásra elegendő. Nem fulladtunk meg a habban, ami jó pont, a leöblítés után arcunk tiszta és selymes volt, és egy csöppet sem szárította a bőrünket. Az illata pedig egészen érdekes, nagyon enyhe, semmifajta mesterséges illatanyagot nem érezni, csakis a növényt, ami egy kicsit a napraforgó olajra hasonlít. Zsíros bőrűeknek kifejezetten ajánlott, eltávolítja a felesleges faggyút és a már jól bevált kurkumát is tartalmazza, mely hatékony a gyulladt mitesszerek és pattanások ellen. 

Ezután következett a Nim arcpakolás, ami némi riadalmat keltett a hat éven aluliak körében, (esetleg egy korhatáros karikát megérdemelne a termék) ugyanis a színe inkább hasonlít valami durva horrorfilmben használatos maszkra, mint egy arcpakolásra, de hát tudjuk, a növényben az erő! Így aztán nem is bánjuk a riadalmat, mert láthatólag elég sokat tartalmazhat a maszk a Nim zöld színű növényéből. A hatás viszont meggyőző volt, a művelet ugyanis este történt, és még másnap is érezhető volt, mennyire jót tett bőrünknek. Puha volt, és az arctisztítást követően meglepő volt, hogy nem fénylett a bőrünk. Antibakteriális hatása miatt a pattanások, aknék is eltűnnek, a rendszeres használat a titok.

Kinézetre és állagra jóval barátságosabb a Nim arcradír, mely barackmag szemcséket tartalmaz, az arcradírokhoz képest jóval könnyebb és lágyabb állagú krém. A termék (mint ahogy a termékcsalád többi tagja is) hypo-allergén, így az allergiára hajlamos bőrűek is bátran használhatják.

Mindenképpen érdemes kipróbálni ezeket a termékeket, nem csak azoknak, akinek már van valamifajta bőrproblémájuk, hanem azoknak is, akik megelőzni szeretnék azokat. A növényt pedig nem véletlenül hívják Csodafának. Ázsiában, főleg Indiában és Burmában évezredek óta alkalmazzák, mi pedig örülünk, hogy ez a növény végre hozzánk is eljutott, várjuk a további termékeket belőle!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik