Élet-Stílus

A tévé miatt menekülnek a közös ágyból a nők

tévézés (televízió, )
tévézés (televízió, )

Egy friss felmérés szerint a kapcsolatban élők majd 30 százaléka szívesebben tölti párja nélkül az éjszakát.

Egyedül vagy párjával alszik szívesebben? Az alvás mellett milyen más tevékenységekben kap főszerepet az ágya? Melyek azok a tényezők, amelyek fontosak a pihentető alváshoz? Mi zavarja a férfiakat és a nőket a pihenésben? Többek között ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kereste a választ a közelmúltban a Lenor kutatása.

A legérdekesebb eredményeket, például azt, hogy a párok egy jelentős része külön tölti az éjszakát, dr. Almási Kitti pszichológus véleményezte. A szakember szerint az egyedül alvók visszatérő problémák miatt döntenek úgy, hogy különvonulnak. Leggyakrabban az eltérő tévénézési szokások (az egyik fél sokáig nézi egyedül a tévét, le kell halkítani) miatt, de sokan döntenek párjuk kibírhatatlan horkolása miatt is a külön ágy mellett.

A kutatásból kiderült az is, hogy a pihentető alvás ideális feltételei a többség számára: a kényelmes ágy, az ideális hőmérséklet és a friss ágynemű.

A többség nem is próbál szexi lenni az ágyban

Dr. Almási Kitti szerint az éjszakai viselet választása szintén érdekes az egyes korcsoportokban. Eszerint a szexi hálóruhát az 55 év feletti hölgyek körében többen részesítik előnyben, míg a meleg pizsama a 36-55 éves csoportban a legkedveltebb választás, meztelenül pedig a 18-35 éves korosztály képviselői alszanak a legszívesebben.

Meglepő az is, hogy a hölgyek csaknem fele szinte kortól függetlenül nem tartja fontosnak, hogy szexi legyen az ágyban: „A pizsama, hálóing kiválasztásánál figyelembe veszi, hogy vonzó/szexi legyen a párjának?” – kérdésre, a válaszadók 49-50%-a adott nemleges választ, megjegyezve, hogy párjuk nem is várja el tőlük, hogy vonzók legyenek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik