Élet-Stílus

Kis híján meghalt egy rossz gyógyszer miatt

Gyogyszertar(1)(960x640)(6).jpg (gyógyszer, orvosság, patika, gyógyszertár, patikus, egészségügy, gyógyítás, orvos, )
Gyogyszertar(1)(960x640)(6).jpg (gyógyszer, orvosság, patika, gyógyszertár, patikus, egészségügy, gyógyítás, orvos, )

A brit férfi gyulladására tévedésből olyan gyógyszert adtak, amit cukorbetegek szednek.

A 38 éves Richard Whipps mellkasi gyulladására kapta a prednizolon tartalmú tablettákat, melyek a tüneteit enyhítettek volna. Csakhogy a gyógyszertárban, ahol a férfi kiváltotta a tablettát, tévedés történt: szteroid helyett kifejezetten cukorbetegeknek készült gyógyszereket kapott.

A tévedés azonban kis híján a férfi életébe került. A férfi ugyanis nem számított arra, hogy a felírt gyógyszerekkel bármi probléma lenne. Az orvos utasítása alapján beszedte az előírt antibiotikumot és hozzá a szteroidos fájdalomcsillapítót. Néhány órával később rosszul kezdte érezni magát, majd kapott egy allergiás rohamot.

A felesége akkor kezdett a tablettákra gyanakodni, amikor férje másnap is éppúgy rosszul lett. Az interneten keresett rá a gyógyszerre, amit a férje szedett, és döbbenten látta, hogy azt cukorbetegeknek írják fel. Azonnal hívta a mentőket.

Mint kiderült az asszony épp időben telefonált, a férje ugyanis bármikor diabéteszes kómába eshetett volna, így viszont a gyors közbeavatkozásnak köszönhetően rövid idő alatt megszabadult a méreganyagtól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik