Élet-Stílus

Ma van az év első tízmilliószoros napja

harmónia (tizmilliószoros nap)
harmónia (tizmilliószoros nap)

A tibetiek szerint egy évben csupán négy ilyen különleges nap van.

Bármilyen hihetetlen, ez az átlagos február végi, hétfői nap különleges, hiszen ez az idei év első olyan napja, melyen a tibetiek felfogása szerint minden gondolatunk, vagyis “teremtésünk” tízmilliószoros erővel hat. Ilyen napból nincs sok, egy évben csupán négy: ezek az úgynevezett tibeti nagy Buddha-napok, melyek az első és negyedik holdhónap 15., a hatodik holdhónap 4., valamint a kilencedik holdhónap 22. napján vannak.

2013-ban még májusban, júliusban és októberben lesz ilyen tízmilliószoros nap.

Mit jelent a gyakorlatban?

Ellentétben a tévhittel, ilyenkor nem a kívánságaink teljesülnek gyorsabban. A nap ettől még különleges, jelentősége abban áll, hogy amennyiben ezen a napon változtatunk a gondolkodásmódunkon, és kivételesen nem a rosszra, a “nemszeretem” dolgokra koncentrálunk, akkor nagy lépést tehetünk afelé, hogy a minket nyomasztó gondolatoktól végleg megszabaduljunk és meglássuk a pozitívat életünkben.

Mit csináljunk?

Egy ilyen tízmilliószoros napon érdemes a negatív gondolatokat félre tenni, hogy ne érezzük különösen rosszul magunkat a bőrünkben. Emellett érdemes a nap folyamán többször megfogalmazunk, elképzelnünk és átélnünk azt, amit teremteni szeretnénk. Ehhez nem szükséges meditációba merülni, ám az összpontosítás még így is ajánlott.

A tízmilliószoros napon vegyük számba mindazt, ami jó az életünkben, hiszen ha ezt megtettük, akkor még több jót vonzhatunk az életünkbe (tízmilliószor többet, mint amennyi most van).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik