Élet-Stílus

Így használjuk a sót nátha esetén

Ha túl sokat eszünk belőle árt, viszont belélegezve megkönnyebbülést hozhat.

A sós levegő gyógyító erejét már az 1800-as években felismerték, a sóbányában dolgozó munkások közt ugyanis alig fordult elő légzőszervi megbetegedés. A só felhasználása azóta széles körben elterjedt a gyógyászatban: sóbarlangok, sószobák kerülnek kialakításra, de a sós levegőt ma már levegőszűrő formájában haza is vihetjük. Az éjszakát sós párnán töltve, alvás közben is gyógyulhatunk, de a sós vizes orrmosás is segíthet legyőzni például a makacs náthát, vagy segítheti az arcüreggyulladás kezelését.

Náthára is, allergiára is

A sós levegő belélegzése a légúti betegségek kiegészítő kezelésére is alkalmazható. Az akut tünetek megszűnése után a téli időszakban a gyakori náthás, meghűléses panaszok mellett az orrüreg-, vagy alsólégúti gyulladások kezelésében is javasolható, nyáron a szénanáthás tüneteket segíthet enyhíteni – magyarázza dr. Augusztinovicz Mónika fül-orr-gégész.

A sós levegő stimulálja a légutak védekező reakcióját, oldja a nyálkát, elősegíti a gyulladás megszűnését és erősíti a fertőzésekkel szembeni ellenálló képességet. Mindehhez azonban az is fontos, hogy a mesterséges sóbarlangokban ún. sógenerátor segítse a száraz hatóanyag levegőbe jutását. Ez biztosítja ugyanis a hatékony kezelést, azt, hogy a mikroszemcsés só a légjáratok minden részébe eljusson.

Ha szeretné tudni, hogyan alakíthat ki egy sószobát otthon, kattintson ide.

Forrás: Így használjuk a sót megfázás, nátha esetén is (Házipatika)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik