Élet-Stílus

Legalább egy évig álldogálunk a tükör előtt

smink (smink, )
smink (smink, )

Még hogy a smink nem vesz el sok időt? Egy friss felmérés szerint több mint egy évet szöszölnek vele a nők életük során.

Mondják, hogy a nőknek egy élet sem lenne elég, hogy elkészüljenek… Nos, ha ez így, ebben a formában nem is igaz, abban igazat kell adnunk a – várakozást általában elszenvedő – férfiaknak, hogy a sminkelés tényleg sok időbe kerül. Egy szépségklinika erre vonatkozó vizsgálata szerint legalább heti 19 percbe, ami éves szinten már egy teljes hetet jelent.

Ha még tovább számolunk, rájöhetünk, hogy egy átlagos nő élete során legalább egy évet, de inkább még több időt tölt a tükör előtt a kis ecsetekkel, festékekkel, spirálokkal és rúzsokkal. A felmérésből kiderült, hogy hiába a napi 14-20 perc, a reggeli rohanásban a nők sokszor érzik úgy, hogy sminkjük egyáltalán nem tökéletes. Még így sem.

Így aztán érthető, hogy egy szombat esti bulira készülve már valamivel többet állnak a tükör előtt: közel 24 percet, míg egy különleges eseményre készülve több mint egy órát (76 percet) sminkelnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik