Élet-Stílus

Veresegyházra küld a Guardian

medve (medveárnyék-észlelés az állatkertben)
medve (medveárnyék-észlelés az állatkertben)

A brit lap olvasói szerint Budapest mellett Veresegyházra, Pécsre és Visegrádra is érdemes ellátogatni.

A The Guardian múlt héten arra kérte azokat az olvasóit, akik jártak már Magyarországon, hogy küldjék el tippjeiket, mit érdemes nálunk megnézni. Míg az olvasók egymást túllicitálva küldték az ötleteket, hogy egyebek közt egy Lowa túrabakancsot nyerjenek, elkészült a lista is, melyben helyet kapott minden, amit Magyarországon látni érdemes.

A bakancsot érő, legérdekesebb tipp – noha nem romkocsma vagy kávézó, ahogy azt vártuk – azért még a fővároshoz köthető. A zencymru névre hallgató felhasználó szerint minden Magyarországra érkezőnek kötelező kipróbálni a Gyermekvasutat. „A kommunizmus egyik bájos túlélője ez a vasút (amit 1948-ban építettek). Minden korosztálynak remek szórakozás, különlegessége pedig, hogy 10–14 éves gyerekek végzik a vasutasok feladatait: kezelik a jegyeket és köszöntenek az állomáson” – írta.

Az olvasók emellett ajánlották – természetesen – a romkocsmákat is, a Bedő-házat, a Centrál Kávéházat, valamint a Liszt Ferenc teret is. Gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt remek kikapcsolódásnak tartják a Veresegyházi Medveotthont, de erősen ajánlották Visegrádot, Pécset és Hévizet is.

Ha kíváncsi a teljes listára, nézze meg ide kattintva.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik