Élet-Stílus

Nem volt elég férfi ahhoz, hogy nő legyen

Az egygyermekes apuka azt próbálta ki, kibírná-e a terhességgel járó testi változásokat.

Az egyre növekvő és egyre súlyosabb pocak és a megduzzadó pocak a várandósság velejárói, melyeket az édesanyák jól ismernek, és amelyektől a leendő édesanyák előre rettegnek. A férfiak, még ha szeretnék, csak elképzelni tudták, hogy a terhességgel járó testi változások mennyire megviselik a nőket. Eddig.

Az „Emphaty Belly” (szó szerinti fordításban empátiahas) névre keresztelt találmány ugyanis megtapasztalhatóvá teszi a terhességet a férfiaknak is. A szerkezet, amely tulajdonképpen nem más, mint egy várandós nő testéről mintázott műpocak a hozzá tartozó mellekkel, több mint húsz, a terhességgel járó tünetet képes stimulálni: kezdve a baba rúgásától a hátfájáson át az alacsony vérnyomásig.

A közelmúltban egy 33 éves apuka önként vállalkozott arra, hogy néhány hétig folyamatosan viseli a találmányt, hogy átélje, amit anno felesége is átélt, amikor közös gyermeküket várta. Nos, az eredmény finoman szólva is lehangoló lett. Benjamin Perry mindössze kilenc hétig hordta a műhasat, és a kísérlet végén úgy fogalmazott, „nem elég férfi ahhoz, hogy édesanya lehessen”. Amivel arra utalt, hogy nehezen tűrte azokat a fájdalmakat, amelyeket a több mint két hónap alatt el kellett viselnie.

A műhas egyébként lázba hozta a férfi ismerőseit is. Még a nők is felpróbálták, ám azok, akiknek már volt részük hasonlóban, elmondták, a műhas még csak meg sem közelíti azt az érzést, amit egy várandós anya érez. „Az egész nem olyan. Nem érzed, hogy a baba ott van benned, ráadásul ettől a lábad sem vizesedik, és pisilned sem kell félóránként” – mondta egyikük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik