Élet-Stílus

Kirúgták a suliból, mert festette a haját

hajfestés (hajfestés, fodrász, )
hajfestés (hajfestés, fodrász, )

Az igazgatóhelyettes szerint az intézkedésre azért volt szükség, mert a 15 éves lány haján látszott, hogy festve van.

Az elmúlt néhány hónapban az amerikai iskolákból számtalan furcsaságot kitiltottak már: így többek között jógafelszerelést, mogyoróvajas kenyeret, szülinapi gyertyát, sőt csizmát is. De egy utahi középiskola még ezeken is túlment akkor, amikor egy gyereket zavart haza, mert a 15 éves lánynak be volt festve a haja.

A 15 éves Rylee MacKay minden hatodik héten befesteti a haját, a fodrásza pedig minden alkalommal olyan árnyalatot választ, ami a középiskola szigorú házirendjének megfelel. Rylee haját néhány nappal az incidens előtt festették újra, ezúttal sötétvörösre. Csakhogy a színt az egyik szünetben az igazgatóhelyettes kiszúrta, és azonnal az irodába rendelte a lányt.

Közölte vele, hogy egészen addig nem mehet vissza az osztályához, amíg ilyen színű a haja. Otthon azonban az édesanyja tiltotta meg, hogy újra fodrászhoz menjen: „Alig két és fél éve költöztünk ide Utahba. Kemény időszak volt ez mindannyiunknak, különösen Ryleenak, aki egyszerűen nem találta a helyét. Mióta vörösre festheti a haját kivirágzott, és nem szeretném, ha egy ostoba szabály miatt esne újra depresszióba” – mondta a Yahoo Shine-nak az édesanya, majd hozzátette, a középiskola házirendjében csak a feltűnő színű hajfestést tiltják, lánya haja pedig egyáltalán nem az.

A kislányt ennek ellenére négy napig nem engedték vissza. Ezután is csak azért, mert a négy nap folyamatos hajmosás miatt fakult annyit a haja, hogy elfogadható legyen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik