Élet-Stílus

Ajándék helyett ölelésre vágynak a nők

virágpiac (virágpiac)
virágpiac (virágpiac)

Egy aktuális felmérés szerint a bécsiek 68 százaléka gondolja úgy, hogy semmit sem kap Valentin-napra, ugyanakkor a párkapcsolatban élők 76 százaléka tervezi, hogy meglepi valamivel kedvesét. Az osztrák főváros lakói idén 21 millió eurót adnak ki Bálint-nap alkalmából.

Az év legerősebb napja elé néznek 2013. február 14-én a bécsi virágboltosok. Mint a Bécsi Gazdasági Kamara felmérésből kiderül, az osztrák főváros gazdasága idén összesen 21 millió eurós forgalomra számíthat az angolszász országoktól átvett ünnep alkalmából. Ez 5 százalékos növekedés az előző évhez képest.

Az emelkedés oka, hogy tavalyhoz képest többen és valamivel többet költenek majd Valentin-nap alkalmából. Idén ugyanis – szemben a tavalyi 42 százalékkal – a bécsiek 45 százaléka tervezi, hogy meglepi valamivel kedvesét, ráadásul egy euróval többet, átlagosan 35 eurót (átszámítva körülbelül 10 600 forintot) ad ki ajándékokra. Ugyanakkor változatlanul több férfi (51 százalék) kedveskedik majd párjának ezen a napon, mint nő (39 százalék). Általános tendencia viszont, hogy míg a férfiak csak a kedvesükre gondolnak, addig a nők a gyerekeiknek és a barátaiknak is adnak ajándékot.

A megkérdezettek 73 százaléka a virágboltban szerzi be a Valentin-napi meglepetést: elsősorban virágcsokorral (43 százalék), egy szál virággal (30 százalék) vagy cserepes virággal (20 százalék) fejezik majd ki szerelmüket. Közkedvelt ajándék még az édesség (32 százalék), a meghívás étterembe, kulturális rendezvényre vagy egy utazásra (10 százalék) és a parfüm, ékszer és egyéb divatcikk (8 százalék) is.

A felmérésből az is kiderül, hogy a bécsiek nagy része – 68 százalék – semmilyen ajándékra sem számít Valentin-nap alkalmából, így sokuk számára kellemes meglepetést hoz majd a Bálint-nap.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik