Élet-Stílus

Édességek 100 kalória alatt

eper (eper, )
eper (eper, )

A szakértők szerint az egészséges táplálkozáshoz hozzátartozhat hetente 2-3 alkalommal az édességek fogyasztása.

Sokan mondják, hogy bármiről képesek lemondani, de az édességekről nem tudnak (vagy nem akarnak?). Számukra muszáj, hogy mindennap elfogyasszanak legalább egy kocka csokoládét. Az édesség iránti függőség sokszor anélkül alakul ki, hogy észrevennénk, csak faljuk egymás után a cukros-habos finomságokat, és mindig megmagyarázzuk magunknak, hogy ez az utolsó, holnaptól egy falatot se többet. De másnap persze minden kezdődik elölről, és soha nem ér véget.

Egészséges választások

Pedig könnyen elejét vehetjük mindennek. Ha mindennap eszünk friss gyümölcsöket, melyek természetes cukrokban gazdagok, és édes ízt adnak, gyorsan lecsökken az egyéb édességek iránti vágyunk. De még ekkor sem kell lemondanunk a desszertekről, csupán arra figyelnünk, hogy heti 2-3 alkalomnál többször lehetőleg ne fogyasszunk belőlük, kis adagokat együnk, és mindenképpen a gyümölcsökben gazdag, alacsony kalóriájú változatokat részesítsük előnyben. Például ezeket!

Túró és gyümölcs

Ha gyors édességre vágyunk, akkor a túró és a hozzá kínált friss gyümölcs tökéletes választás. A túrót egy kevés vaníliával és nyírfacukorral megszórva, és a gyümölcs mellé kínálva, üde és fehérjében gazdag finomságot kapunk, alacsony kalóriával.

Ha kíváncsi még több egészséges desszertre, akkor kattintson ide.

Forrás: Édességek 100 kalória alatt (Házipatika)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik