Élet-Stílus

Elkülönítik a síró babákat a repülőn

síró-baba (síró baba, )
síró-baba (síró baba, )

Az Asian Airlines "babamentes", csöndes zónákat alakít ki az utasainak, és ezért nem kér pluszpénzt.

A csendes zónába, amelybe összesen 7 sor tartozik a turistaosztályon, olyan felnőttek és 12 évnél idősebb gyerekek ülhetnek, akiket kifejezetten zavar, ha – főleg hosszú távú – repülésük idején egy síró csecsemővel is egy légtérben kell lenniük.

Az újítás egyébként nem is annyira új, a Malaysia Airlines ötletét utánozza, ahol áprilisban jelentették be, hogy a légitársaság Kuala Lumpurból Londonba tartó járatán limitálni fogják a kisgyerekes családok ülőhelyeinek számát. Az Asian Airlines „csöndes zóna” nevű szolgáltatásáért nem kell külön fizetni.

Az ötletnek egyébként nemcsak az utasok, hanem maguk a kisgyerekes szülők is örülnek. A gyermek sírása ugyanis nekik is kellemetlen: egyrészt a sok haragos pillantás és megjegyzés miatt, másrészt a frusztráció miatt, hogy képtelenek elcsendesíteni gyermeküket. „Megnyugtatna, ha csak olyanok ülnének majd körülöttünk, akik önként váltottak ide jegyet” – nyilatkozta az ötletről a BBC-nek egy gyakran utazó édesanya.

A szolgáltatást egyelőre főleg hosszú távú gépeken, a Kínába, Japánba, Tajvanba, Ausztráliába és Nepálba tartó járatokon lehet igényelni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik