Élet-Stílus

Nem egymásnak szánták őket, mégis 80 éve házasok

Amerika leghosszabb házassága még Franklin D. Roosevelt elnöksége idején köttetett.

A 97 éves Ann Betar és 101 éves férje, John elképesztően szerencsésnek tartják magukat. Egyrészt azért, mert mindazt, amit hosszú életük alatt megéltek, együtt élhették meg, másrészt azért, mert most, a 80. évfordulójukkor is éppúgy szeretik egymást, mint amikor összeházasodtak.

Pedig a szerelem kis híján odalett, amikor a 17 éves Annt szülei odaígérték egy másik, Ann-nél 20 évvel idősebb férfinak. A lány azonban megmakacsolta magát, és bár akkoriban ez nem volt szokás, Johnhoz ment feleségül 1932. november 15-én.


Forrás: The Daily Mail

Azóta elválaszthatatlanok, közösen neveltek fel 5 gyereket, 14 unokát és 16 dédunokát, és még most is önállóan, saját lakásukban élnek. Az idős házaspár szerint a hosszú kapcsolatok titka a türelem, a kompromisszumkészség és az, hogy egy nap se feküdtek le úgy, hogy haragudtak volna egymásra.

„A problémákat, ha vannak, azon nyomban meg kell beszélnünk a másikkal, hogy később se okozhassanak gondot, no és persze az is sokat segít, ha a férfi hagyja, hogy az asszony legyen a főnök otthon” – mondja nevetve John.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik