Élet-Stílus

Soha többet nem szexel a 29 éves

szexuális probléma (szexuális problémák, )
szexuális probléma (szexuális problémák, )

A brit nő aszexuális és mostanra megunta, hogy tettetnie kell, hogy élvezi a dolgot.

A Buckinghamshire-ban élő Lisa Smith az első szexuális élménye óta tudja, hogy aszexuális. „Míg 14-16 éves kortársaim egyre izgatottabbak lettek már a szex puszta említésétől is, addig engem az egész téma hidegen hagyott. Egész egyszerűen nem érdekelt, és ez nem változott meg akkor sem, amikor összejöttem az első barátommal. Tudtam, hogy előbb-utóbb meg fog történni és úgy éreztem, ha vele akarok maradni, akkor ha tetszik, ha nem kénytelen vagyok neki ezt megtenni.

A szakemberek szerint az aszexualitás – vagyis az állapot, amikor valakit teljesen hidegen hagy a szexualitás – egyáltalán nem olyan ritka, mint azt ma gondoljuk. Csak nem tudunk róla. Sok aszexuális ugyanis legyőzi az undorát, a viszolygását és kötelességtudatból él nemi életet, de kétségtelenül nem boldog azzal.

Lisa esete azért különleges, mert a fiatal nő most a nagy nyilvánosság előtt vállalta föl aszexualitását és kijelentette, hogy soha többet – még a nagy Ő kedvéért – sem hajlandó szexelni. „Olyan férfira van szükségem, aki elfogad így, ahogy vagyok. Éppen úgy, mint bárki más, én is szeretnék egy közös otthont, egy szerető társat, csak szexelni nem. Az én páromnak vállalnia kell, hogy a legintimebb érintkezési forma, a csókot leszámítva az ölelkezés lehet” – mondta egy interjúban.

A fiatal nő hozzátette, a legjobban az bántja, hogy az ismerősei, a rokonai, sőt még az orvosa is azt mondogatja neki, az állapota idővel változhat majd, hiszen megtalálhatja majd az igazit, akivel jó lesz a szex is. Csakhogy Lisa tudja, mit érez, ahogy az aszexuálisok nagy többsége is. Bár az aszexualitást régóta ismerik, a szakemberek arról még mindig vitáznak, hogy a gének vagy a gyerekkorban elszenvedett traumák állnak-e a hátterében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik