Élet-Stílus

Ezért ne küzdjünk a szarkalábak ellen

nevetés (fogsor, száj, )
nevetés (fogsor, száj, )

Bár a többség szabadulna a nevetőráncoktól, mert az öregedés jelének tartják, mint kiderült, felesleges.

Egy, a közelmúltban készült kutatás ugyanis bebizonyította, hogy azok, akiknek az arcán mosolygáskor megjelenik a szarkaláb, még profitálhatnak is ebből. Hogy mégis miért? Nos, mert a szarkaláb belga kutatók szerint vonzóbbá, és ami még ennél is fontosabb, okosabbá teszi az arcot.

És ezt hogyan derítették ki? A tudósok belga önkénteseket kértek meg arra, hogy a tetszőleges sorrendben eléjük tett képeket osztályozzák aszerint, mennyire tartják a képen látható személyt vonzónak, megbízhatónak vagy épp okosnak. A képeken kivétel nélkül mosolygó emberek látszottak, az önkéntesek ennek ellenére azokat a képeket választották ki, ahol a mosoly mellett a ráncok is megjelentek az arcon.

A nevetőráncokkal körbevett mosoly a megkérdezettek szerint őszintébb, spontánabb és jóval megbízhatóbb, mint az az arc, ami nevetés közben is sima marad. A szakemberek most azt remélik, hogy kutatásuk eredménye minél többekhez eljut majd, és elejét veszi azoknak a plasztikai műtéteknek, amelyeket azért végeztetnek a nők, hogy megszabaduljanak rettegett nevetőráncaiktól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik