Élet-Stílus

Ijesztő szexuális fantáziaképek

Bár a többség szégyelli, a szakemberek szerint fantáziánk miatt nem kell bűntudatot éreznünk.

Bede Zsuzsa szexológus rendszeresen válaszol olvasói levelekre, hogy segítsen a párkapcsolati, szexuális problémák megoldásában. Az alábbi levél kapcsán a szexuális fantáziálás témakörét veszi górcső alá.

„Soha, senkinek nem tudnám elmondani, milyen képek jelennek meg előttem szex közben. Még így, ismeretlenül, név nélkül sem, annyira idegen tőlem az, amire ilyenkor gondolok. A legijesztőbb, hogy ezt a képet, vagy talán inkább történetet, egyre finomítom, apró részletekkel egészítem ki. Ha ezt megpróbálom kiiktatni a fejemből, képtelen vagyok eljutni a csúcsra. Negyvenes éveiben járó, vezető beosztásban dolgozó nő vagyok. Lehet, hogy egy szörnyeteg lakik bennem, amit a való életben sikerül elnyomnom magamban? Még senkitől nem hallottam hasonlót. Vagy lehet, hogy csak azért, mert más is titkolja?”

A szakértő a következő választ adta a kérdésre:

„Ahogy tanárnőm mindig mondta, a fantáziánk miatt nem kell, hogy bűntudatunk legyen! Szinte minden ember – igen, a nők is! – szokott fantáziálni. Persze ezek a vágyképek témáikban, jellegükben nagyon különbözőek lehetnek. Fantáziaképeink mindig ránk jellemzőek, sokszor ezek jelentik a kulcsot legbenső érzelemvilágunkhoz. Egy emberről a fantáziavilága sokkal többet elárul, mint a viselkedése.

Ha szeretné még többet tudni, kattintson ide.

Forrás: Ijesztő szexuális fantáziaképeink (Házipatika)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik