Élet-Stílus

Harminc törött csonttal született az igazi porcelánbaba

millie simpson (millie simpson )
millie simpson (millie simpson )

A kislány csontjai annyira törékenyek, hogy még az anyaméh se jelentett biztonságot.

A 23 éves brit édesanyának nem Millie az első gyermeke, ugyanis két évvel korábban világra hozta a teljesen egészséges Lottie-t. Mrs. Simpson saját bevallása szerint akkor kezdte el sejteni, hogy második terhességével valami nincs egészen rendben, amikor a pocakja nem nőtt meg akkorára, mint első terhessége idején.

Az orvosoknak is feltűnt, hogy a baba kisebb, mint kellene lennie. Kórházba küldtek, ahol egy ultrahang segítségével megállapították, hogy a lábai és a karjai is sokkal rövidebbek az átlagosnál. Először arra gondoltak, hogy Millie a törpeség egyik vállfajában szenved, ám végül egy második vizsgálat kiderítette, hogy valójában azért nem nőnek a végtagjai, mert a csontjai össze-vissza törtek.


A szülők adtak egy esélyt második lányuknak is – Fotó: Northfoto

„Millie osteogenesis imperfectában, közismertebb nevén üvegcsontúságban szenved, aminek következtében már az egyszerű mozgások is veszélyesek rá nézve. Csak azzal, hogy a méhemben bukfencezett legalább harminc csontját törte el. Amikor az orvosok diagnosztizálták, a terhesség 34. hetében jártam, mégis felajánlották a terhesség megszakításának lehetőségét”- meséli az édesanya, aki hozzáteszi, miután számba vették a lehetőségeiket, férjével úgy döntöttek adnak egy esélyt gyermeküknek.

Bár az orvosok nem hitték, hogy Millie túléli a szülést, a kislánynak ugyanis a karja és a lába mellett a mellkasában lévő csontjai is össze voltak törve, ezért félő volt, hogy nem tud majd levegőt venni. Ennek ellenére jól viselte a megpróbáltatásokat és szinte azonnal felsírt. Azóta már betöltötte a második életévét is: igaz, járni még nem járhat, de szülei szerint szépen fejlődik és a kalciumos kezelésnek köszönhetően a csontjai is folyamatosan erősödnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik