Élet-Stílus

Félnek a szülők a csúnya gyerektől

tükör (tükör, )
tükör (tükör, )

Minden tizenkettedik szülő attól fél, hogy csúnya lesz a gyereke.

Noha szégyellik érzéseiket és bevallani maguknak sem merik, egy brit felmérés szerint a szülők rettegnek attól, hogy gyermekük csúnyának születik. És ez így van még akkor is, ha az orvosok azzal próbálják megnyugtatni őket, hogy a szülés után felszabaduló hormonoknak köszönhetően úgyis saját gyermeküket látják majd a világ legszebb csöppségének.

Az, hogy a brit szülők aggódnak, egy olyan vizsgálatból derült ki, melyben Nagy-Britannia-szerte 1352 szülő vett részt, akiknek volt legalább egy, négy évnél nem idősebb gyermeke. A válaszadások alapján a brit szülők 27 százalékának egyik legnagyobb féleleme volt az, hogy gyermekük csúnya.

Közel ugyanennyien voltak azok is, akik elismerték, hogy előfordult már velük, hogy ismerősük vagy rokonuk újszülöttjét csúnyának találták.

Azt, hogy a szülők túlságosan, már-már megszállott módon aggódnak gyermekük kinézetéért egyébként az is alátámasztja, hogy a szigetországban az utóbbi években jelentősen – 115 százalékkal – emelkedtek a kifejezetten csecsemőknek gyártott szépítőszerek eladásai. A legnépszerűbb terméknek között szerepel a gyermek körömápolási szett, a szájfény, a szempillaspirál és az önbarnító is.

Amikor a szülőket arról kérdezték, miért vásárolnak gyerekeiknek ilyesmiket, amikor az orvosok szerint egyáltalán nem való nekik, 39 százalék azt válaszolta, hogy különleges alkalomra (születésnapra, karácsonyra) vette a termékeket, míg 30 százalék úgy válaszolt, hogy egész egyszerűen szebbnek szerette volna tudni gyermekét. További 14 százalék “poénból”, míg 9 százalék azért, mert gyermeke kifejezetten kérte tőle a termékeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik