Élet-Stílus

Az időjárás is kifáraszt

fáradtság (fáradtság, )
fáradtság (fáradtság, )

Fáradékony, erőtlen, életunt? Az időjárás állhat a háttérben.

Az, hogy fáradtnak vagy éppen kipihentnek érezzük magunkat, számos, a szervezeten belüli és a szervezeten kívüli októl függ.

Közérzetünket a fizikai állapotunkon kívül nagymértékben befolyásolja a lelkiállapotunk és az egyéb környezeti hatások is. Az időjárás-változásnak, a napsütésnek vagy a borongós időnek az emberi pszichére gyakorolt hatásáról már régóta tudunk.

Nehéz munka, tartós fizikai, szellemi és érzelmi megterhelés után a fáradtság természetes dolog, ezért még nem megy senki orvoshoz. Az állandó vagy gyakran és látható ok nélkül jelentkező fáradtságérzés azonban kóros lehet. Ha a szervi ok kizárható, legtöbbször pszichés eredetre gondolunk.

A Meteo Klinika kutatásai alapján a látható ok nélküli kimerültség gyakran összefüggésbe hozható az időjárási frontok és egyéb, időjárás-változáskor bekövetkező jelenségek emberi szervezetre gyakorolt hatásaival is. Frontátvonuláskor a légkörben bekövetkező hirtelen nyomás-, hőmérséklet- és egyéb változások folyamatosan próbára teszik szervezetünk alkalmazkodóképességét. A légköri folyamatok és szervezetünk működésének összhangja is hozzájárulhat fáradtságérzetünk, munkateljesítményünk alakulásához.

Ha szeretné tudni, mit tehet ellene, kattintson ide.

Forrás: Az időjárás is kifáraszt (Házipatika)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik