Élet-Stílus

Magyar hotelek a világ legjobbjai között

Four Seasons Gresham Palace  (Four Seasons Gresham Palace )
Four Seasons Gresham Palace  (Four Seasons Gresham Palace )

Egy budapesti ötcsillagos és egy hévízi wellness-szálló került a megtisztelő listára.

A világ 25 legjobb szállodája közé választotta több millió vélemény alapján a TripAdvisor online útikalauz a Four Seasons Hotel Gresham Palace-t, a 23. helyen áll.  A budapesti szállodának olyan versenytársakkal kellett megküzdenie, amelyeknek Bali vagy Hawaii szigete, vagy éppen London ad helyet.

A havonta több mint 50 millió látogatójával a TripAdvisor jelenleg a legnagyobb online utazási oldal és online útikalauz. A site harminc országban húsz nyelven érhető el, és nemcsak utazási információk és szállásajánlatok találhatók az oldalon, de az utazók tanácsainak és véleményének is teret adnak.

A nemzeti listán csak egy vidéki

A közleményben megjegyzik: az oldal nemcsak nemzetközi, de nemzetenkénti rangsort is összeállított.  A magyarországi toplista erősen fővároscentrikus, csupán egyetlen vidéki szálloda szerepel rajta. A Tokaj-Hegyalján található Andrássy Rezidencia Wine&Spa a „Travelers’ Choice 2013″ címet így olyanokkal együtt birtokolja, mint a már említett Four Seasons Hotel Gresham Palace vagy éppen a Le Meridien Budapest.

A 99 legjobb között a hévízi

A közlemény szerint az egyik legnagyobb német utazási portál, a HolidayCheck.de minden évben összeállítja a vendégeik által legkedveltebb 99 hotel listáját. Az elmúlt évben  780 ezer értékelés érkezett, ezek száma és értéke, valamint az, hogy a vendégek milyen arányban ajánlják a szállodát, adja a végső rangsort, amelyre ezúttal egyetlen magyar szálloda, a Lotus Therme Hotel & Spa Hévíz került fel.

Az értékelések alapján a lehetséges 6 pontból 5 és felet kaptak eddig, és 100 vendégből 96 bátran javasolja is mindenkinek a hotelt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik