Élet-Stílus

Megmártózni a mangalicavérben

Bollerverseny(1)(960x640).jpg (Böllérverseny)
Bollerverseny(1)(960x640).jpg (Böllérverseny)

OIáh Gergő, nagymagyarországos zoknik és rengeteg mangalicavér. Megnéztük,hogyan végzik be földi útjukat azok a szerencsétlen háziállatok, melyek az asztalunkra kerülnek.

Hömpölygött a tömeg szombaton Napkor határában – itt rendezték Szabolcs-Szatmár-Bereg legnagyobb disznótorát, a böllérversenyt. Míg az ország nyugati felében hóakadályokkal küzdöttek, itt jobb időt rendelni sem lehetett volna: épp annyi hó esett, amennyi a hangulathoz kellett, és pont olyan hideg volt, hogy nem olvadt el.


Kattintson a képre! – Fotó: Cservenyák Katalin

Ezen a versenyen kezdetektől csak azok vehetnek részt, akik mangalicát dolgoznak fel, a fajta népszerűsítése a szervezők célja. Minden évben díjeső hull a résztvevőkre: értékelik a legjobb kolbászt, hurkát, toroskáposztát, fogópálinkát, forralt bort, és a legjobb böllért. A benevezett ételeket és italokat szakértő zsűri bírálja el. Még azt is értékelik, hogyan szúrják meg a disznót.

Ha érdekli, hogy kerül az x-faktoros szupersztár a színpadra és Nagy-Magyarország a zoknira, olvassa el kimerítő riportunkat ide kattintva – és persze nézze meg a képeket is a fotóra klikkelve!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik