Élet-Stílus

Zsírátültetéssel az elhízás ellen

Ne csökkentsük, csak helyezzük át.

A zsírleszívástól a gyomorszűkítésig számos fogyókúrás módszer lényege a zsír eltávolítása, vagy legalább egy terület csökkentése. A kutatók most azt állítják, hogy a zsír átültetése is a fogyás kulcsa lehet.

Illogikusnak tűnhet, de a szakértők úgy vélik, hogy a megfelelő zsír beültetésével a testbe felgyorsítható a kalóriaégetés, és javíthatók az olyan betegségek, mint például a cukorbetegség. Az elmélet lényege az, hogy a szervezetünkben két fajta zsír található. A rettegett fehér zsír a bőr alatt helyezkedik el, és ez okozza a sörhast vagy a terebélyes combokat. A túl sok evés következtében alakul ki. Ezen kívül azonban ennél kisebb mennyiségű barna zsírral is rendelkezünk, amely hőt termel. Ezt az anyagcsere felgyorsításával éri el, nagy mennyiségű energia elégetésével, ezért a szervezet elkezdi elégetni a fehér zsírt. Amikor “felkapcsolódik”, 300-szor több hőt termel, mint a szervezet bármely más szerve.

A korábbi kutatások azt mutatták, hogy egyes személyek, általában a soványabbak, több barna zsírral rendelkeznek, mint mások. Ez magyarázhatja azt, miért képesek erőfeszítés nélkül megőrizni egészséges testsúlyukat, míg mások csak nehézségek árán tudnak lefogyni. Azt is tudjuk, hogy megpróbálhatjuk úgy aktiválni a barna zsírt, hogy “letekerjük a fűtést”, vagyis kevesebb ruhát hordunk, így a szervezetünknek többet kell dolgoznia ahhoz, hogy felmelegítse magát.

Ha szeretne még többet megtudni, kattintson ide.

Forrás:

Zsírátültetéssel az elhízás és a cukorbetegség ellen? (Házipatika)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik