Élet-Stílus

Bajba jutott gazdájával várta a mentőket egy kutya

kutya (kutya)
kutya (kutya)

Gazdája alatt beszakadt a jég, ám a kutya egy percre sem tágított.

Pedig a 60 éves férfi többször is megpróbálta elzavarni a hűséges jószágot. Mint később a mentőknek elmondta, kutyájával kacsát vadászni indultak a Colorado folyó mentén, és bár a hatóságok már napokkal korábban kiadták a figyelmeztetést a vékony jég miatt, végül mindketten jégre mentek.

A folyó jege nem bírta el a férfi súlyát, és beszakadt alatta. Szerencsére a pórul járt férfi és a mellette hűségesen strázsáló kutyája sem maradt egyedül a bajban: néhány, a közelben lévő vadász látta a balesetet, és azonnal riasztották a mentőket is. 30 percbe telt, mire a mentőegység odaért, ez idő alatt a férfinek a kutya szolgáltatta a társaságot. Sőt, a szemtanúk szerint menteni is megpróbálta: óvatosan ment a lyuk pereméhez, ám az utolsó pillanatban mindig megijedt.

Miért vállalják kedvenceink a kockázatot?

Az, hogy az elmúlt időben egyre többet hallani az önfeláldozó, életmentő négylábúakról felveti a kérdést, vajon miért vállalják kedvenceink időről időre a kockázatot. Dr. Karen Overall, aki évek óta az állatok viselkedését tanulmányozza, azzal magyarázza mindezt, hogy a kutyák gyakorlatilag évezredek óta az ember „barátai”.

„Ez idő alatt olyan szoros kötelék alakult ki ember és állat között, ami gyakorlatilag eltéphetetlen. A kutyák genetikusan arra vannak programozva, hogy segítsenek az embernek, akár az életük kockáztatásával is.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik