Élet-Stílus

Több mint 2 hónapot vajúdott egy brit nő

szülés (szülés, )
szülés (szülés, )

A 24 éves nőnek korábban azt mondták, ritka betegsége miatt jobb lenne, ha soha nem esne teherbe.

Debbie Millst 2009 októberében diagnosztizálták ritka idegrendszeri betegségével, a komplex regionális fájdalom szindrómával (CRPS-sel), aminek következtében szinte állandóan fájdalmat érez. A betegség általában egy kis sérüléssel kezdődik – egy égéssel, esetleg egy vágással –, az ezzel járó fájdalom azonban az idő előrehaladtával nem hogy nem csökken, de még nő is. Nem csoda, hogy Debbie azóta folyamatosan fájdalomcsillapítókon él, ahogy az sem, hogy az orvosok nem javasolták neki a teherbeesést sem.

Debbie ennek ellenére teherbe esett, és hiába próbálták az orvosok lebeszélni, úgy döntött, hogy fájdalomcsillapítók nélkül is belevág az anyaságba. „A terhességem első hónapjai nyugodtan zajlottak, nem volt semmi gond, leszámítva az állandósuló fájdalmat – mesélte. – Az állapotom a terhességem 28. hetében változott meg, ekkor kezdtem el érezni a szülési fájdalmakat, az összehúzódásokat. Mivel Owen túl fejletlen volt még a császármetszéshez, az orvosok úgy döntöttek, várnom kell, és el kell viselnem a fájdalmakat.”

Debbie-t végül a 37. héten, három héttel a szülés tervezett időpontja előtt császározták meg. Egészséges és életerős kisfiúnak adott életet, ami a fiatal anyuka korábbi heteit is megszépítette. „Minden fájdalmat megért ez a csodálatos élmény” – mesélte.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik