Élet-Stílus

Gyorskaján élnek az emberi kísérleti nyulak

gyorskaja(960x640)(1).jpg (gyorskaja, )
gyorskaja(960x640)(1).jpg (gyorskaja, )

A tesztalanyoknak az orvosok fizetnek, hogy gyorsétteremben egyenek.

Felmerült önökben már valaha a kérdés, hogy vajon az orvosok és a tudósok mégis honnan tudják, hogyan hatnak a szervezetünkre például a gyorsételek? Nos, ha már igen, akkor itt a válasz: amikor a számolgatás és a patkányokon való kísérletezés már nem elég, embereket kérnek fel, akik önként vállalják a kísérleti nyúl szerepét. Természetesen pénzért.

Jelen esetben a Washington University Medical School szakemberei hirdettek olyan „állást”, melybe kifejezetten túlsúlyos embereket kerestek. A sikeres pályázók azon túl, hogy heti 3500 dolláros (átszámolva 771 ezer forintos) gázsit kapnak, bérletet vehetnek a helyi gyorséttermekbe is… Legfőképp azért, mert a feladatuk a szerződés aláírása után az, hogy minden nap ilyen helyen ebédeljenek, lehetőleg 1000 kalóriányit.

A cél az, hogy hízzanak hét kilót, mialatt a kutatók aprólékosan megvizsgálják a testükben történő változásokat. Az eredmények szerint ennyi pluszt nem mindenki hízik egyformán: míg egy jelentkező ápolónő mindössze 3 hét alatt célt ért, addig férfi társának a mutatványhoz három hónapra volt szüksége úgy, hogy az első héten még fogyott is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik