Élet-Stílus

Gyomorleszívással a hízás ellen?

Még a felszívódás előtt kiszívja a gyomorból az éltelt egy új eszköz.

Új, bár meglehetősen ellentmondásos eszközt kínálnak azok számára, akik derékbőségük növelése nélkül szeretnék csillapítani az étvágyukat.

Az AspireAssist fantázianevet viselő eszköz még azelőtt kiszívja a gyomorból az ételt, hogy annak lehetősége lenne felszívódni a szervezetbe. Beültetéséhez egy csövet vezetnek be a gyomorba, amely egy a testen kívüli kivezetéshez kapcsolódik. A beavatkozáshoz nincs szükség altatásra, csak érzéstelenítésre.

Ezután már elég annyi, hogy a páciens körülbelül 20 perccel az étkezés után egy berendezést csatlakoztasson a kivezető nyíláshoz, és egyszerűen leszívja a gyomor tartalmát. A gyártó, az Aspire Bariatrics közleményében azt írja, hogy mivel a leszívás csak a táplálék egyharmadát távolítja el, a szervezet így is megkapja a működéséhez szükséges kalóriákat.

Az AspireAssist néhány európai országban már elérhető, az Egyesült Államokban azonban még nem hagyta jóvá az Élelmiszer és Gyógyszerellenőrzési Hivatal (FDA). Az egyik amerikai kísérlet során az derült ki, hogy az eszközt használó elhízott résztvevők az első évben húsz kilogrammot fogytak.

Ha kíváncsi, hogy az eszköz hosszú távon hogy hat az egészségre, kattintson ide.

Forrás:

Gyomorleszívással a hízás ellen? (Házipatika)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik