Élet-Stílus

A világ legnagyobb hócsatája

hógolyó (hógolyózás, )
hógolyó (hógolyózás, )

5800 ember, 30 teherautó és 130 bíró kellett hozzá.

A gigantikus méretű hógolyózás előkészületeihez három hónapra volt szükség. Ám a seattle-i szervezők saját bevallásuk szerint ennél már jóval régebb óta készülnek a Guinness Rekordok könyvébe. Egész pontosan 2010 óta, amikor a dél-koreaiak 5400 fős létszámmal megdöntötték az addigi hógolyózási csúcsot.

Seattle-ben január közepén 6000 lelkes önkéntes gyűlt össze, hogy a délutánjukból másfél percet azzal töltsenek hogy – a szomszédos városból 30 teherautóval érkezett hóból – csinos kis hólabdákat gyártsanak és azt a többiekhez vagdossák. A résztvevők mindegyike a belépéskor kapott egy vonalkódos karszalagot, így a rendezők már a csata előtt is tudták, hogy a rekorddöntés sikeres-e vagy sem.

A másfél perc alatt a hócsatázókat 130 bíró figyelte árgus szemekkel, akik mindenkit kizártak, aki nem ért hógolyóhoz. Végül még így is 5800-an maradtak, ami azt jelenti, hogy megdöntötték a Guinness rekordot. Az esemény a rekord mellett jótékony célokat szolgál: „azzal, hogy felelevenítjük az emberekben, milyen volt gyereknek lenni, és ezzel elcsaljuk őket egy rendezvényre, valójában a gyerekek segítettünk, a bevételt ugyanis rászorulók kapják majd meg” – nyilatkozta az egyik szervező.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik