Élet-Stílus

Vincz Dóra lett Miss Ara 2013

Január 12-13-án újra megnyitotta kapuit az Esküvő Kiállítás a Novotel Hotelben.

Rengeteg menyasszony és vőlegény várta már ezt a hétvégét, hiszen ez az év azon időszaka, amikor a házasodni vágyók már javában az esküvőjüket szervezik, és ehhez nyújt hatalmas segítséget a kiállítás. Esküvői ruha bemutató, nyílt nap a Hiemer-ház házasságkötő termében, smink- és frizura bemutató csak néhány a változatos programok közül.  Idén is sok kiállító segített abban, hogy az a bizonyos nap, ne csupán a nagy nap lehessen a pár életében, hanem a tökéletes nap is. Egy tökéletes nap, egy ünnepnap a szerelmesek életében, ami csak róluk szól, nem az idegeskedésről. Nem törvényszerű, hogy a menyasszony föl-alá rohangál az idegösszeroppanás szélén, hiszen a sok éves tapasztalattal rendelkező szolgáltatók végzik a dolgukat, ezért vannak.  Ezekkel a tapasztalt szolgáltatókkal ismerkedhettek meg ebben az évben is az érdeklődők.

Második alkalommal választották meg Miss Arát a Novotel Hotelben. Az albaeskuvo.hu fejér megyei esküvői honlap és az Elizabeth Esküvői és Alkalmi Ruhaszalon, hagyományteremtő jelleggel idén is megrendezte a Miss Ara választást. Melyik nő ne álmodna arról, hogy profi sminkesek és fodrászok sürögjenek-forogjanak körülötte, és tündöklő külsőt varázsoljanak neki?  Most a lányok még az „amíg a halál el nem választ előtt” főpróbát tarthattak. Gyönyörű ruhába bújva, csodás sminkkel és hajkölteménnyel versenyeztek a Miss Ara 2013 címért.

A zsűriben helyet foglalt 2012 Miss Arája Benkovics Eszter, Kanizsay Ákos az Esküvői Kiállítás szervezője ,Matkovich Zsuzsanna profi sminkes, Vörös Sára Fehérvár szépe 2012, Óber László a Fehérvár szépe licensz tulajdonosa  és Németh Anita Elizabeth Ruhaszalon tulajdonosa.  Hogy kikre esett idén a választás? A harmadik helyezett Litkei Csillag lett, Gányási Tímea állhatott a dobogó második fokára. A győztes hölgy, Vincz Dóra, aki nem mellesleg zumbaoktató, májusban fog összeházasodni választottjával, és boldogságát csak tovább fokozhatja, hogy ajándékainak összértéke eléri a félmillió forintot.

Kanizsay Ákost az Esküvő Kiállítás szervezőjét faggattuk:

-Először, mint zsűritagot kérdezlek: milyen szempontok alapján értékelted a versenyzőket, mi volt az, ami megfogott bennük? Nyilván más szemmel vizsgálja egy férfi a hölgyeket…

A legelső szerintem, amit egy nő megnéz, az arc. Az alakot nem láthattuk, hiszen a ruhák azért sokat takarnak, de azért sejtetődött egy kilátszó vállból, vagy egy vékony karból, hogy az illető ara mennyire karcsú. Egyébként mindegyik lány gyönyörű, és amikor felhúzták a szoknyájukat, akkor azért a szép bokák is kivillantak. Én is, mint minden férfi, természetesen lényeges szempontnak tartottam a lányok arcát is. Nagyon fontos volt számomra, hogy a smink mennyire passzolt az egyéniséghez, amit a nő mögé képzeltem. Láttam olyan lányt is, akinél azt gondoltam, hogy túlzó a smink, de a sminkes felvilágosított, hogy ez teljesen normális jelenség, hiszen ez egy alkalmi smink.

-Miért esett Dórira a választás?

Tavaly nagyon nehéz volt a választásunk. De nagyjából az első helyezett egyezett.  Most határozottan egyöntetű volt, hogy kinek a fejére kerül idén a vándorkoronánk. Ezen jót mosolyogtunk egyébként, valaki bemondta a nevet és kézfeltartással szavaztunk, Dórinál mindenkinek fent volt a keze, még annak is, aki nem is volt bent a zsűriben. Dóriban megvan minden, kedves, bájos kisugárzás, a szép arc.

-Most, mint szervezőt kérdezlek: mit gondolsz a Miss Ara versenyről? Láthatóan nagyon népszerű, rengetegen vannak.

Nem is gondoltuk volna, hogy ennyire népszerű lesz. Tavaly is, és most is minden várakozást felülmúlt az érdeklődés. Borzasztó jó érzés, hogy kitaláltunk egy érdekességet, és működik is. A korona évről évre vándorol majd, a Miss Ara 2014 választáson pedig már két győztesünk is jelen lesz. Ez egy óriási dolog a lányoknak is, nekünk is.

-Kilencedik alkalommal szerveztétek meg az Esküvő Kiállítást. Ez nagyon sok idő. Mi az, ami változott ez alatt az idő alatt? A kiállítók például cserélődnek?

Az első kiállításon 2005-ben, még alig tíz oldalas lehetett az egész kiadványunk, és alig harminc kiállítóval voltunk jelen. Természetesen az évek során óriási fejlődésen ment keresztül a rendezvény. De nagyon érdekes, hogy több, mint húsz kiállítónk azóta is velünk van.  Ez egy hatalmas szakmai siker. Sokan vannak, akik már most odajönnek hozzám, hogy „Figyelj, Ákos! Akkor jövőre ugyanerre a helyre be is írhatsz!”  Nagyon sokan vannak, akik 4-5 éve vannak itt. Pár évvel ezelőtt az egyik kiállító azt mondta, hogy erre a kiállításra kihalás útján lehet csak bejutni.  Persze ez egy költői túlzás, de tény, hogy nagyon látogatott a kiállításunk.

-A konkurencia milyen hatással volt a rendezvényetekre?

Nekünk az a véleményünk, hogy a konkurencia azért jó az ember életében, mert újabb, érdekesebb, kreatív munkára sarkall. Mi minden évben igyekszünk újdonságokkal előrukkolni. Akár a reklámozásban, akár a stílusban, mindig újítunk. Ebben óriási szerepe van Csabai Rékának, aki a marketingesünk, és hatalmas szaktudással rendelkezik. Amíg én leragadok egy ötletnél, ő már a nyolcvanhatodiknál jár. Azért az is fontos, hogy egészséges konkurenciaharc legyen. Sajnos észrevettünk olyanokat, amik nekünk nem tetszettek, és meg is jegyeztük a másik kiállító szervezőinek.

– Utolsó kérdésként: jövőre Mr. Vőlegény verseny?

Jó ötlet, szerintem lehetne! Jövőre elgondolkozunk rajta.

Lepcsényiné Mályi Tímeával, a Novotel Hotel értékesítési vezetőjével is beszélgettünk:

-Kilenc éve rendezik meg a Novotel Hotelben az Esküvő Kiállítást.

Nagyon büszkék vagyunk rá, a kilenc év nagyon szép szám.

– Konkurencia is adódott az elmúlt években…

Szerintem ez egy szerencsés egybeesés, hogy egy időpontban fut a két kiállítás. Ugyanis, aki szeretne esküvőt szervezni, és szeretné megtekinteni a kiállítókat, neki sokkal praktikusabb, ha ezt egyszerre a két helyen, egy hétvégén belül megteheti. Nálunk számos olyan érdeklődő pár van, akik külföldről érkeztek haza pont emiatt az alkalom miatt. A Magyar Király rendezvényével egy hasonló szolgáltatási színvonalat képviselünk, évközben sincs köztünk kemény konkurenciaharc, ezen a pár napon meg pláne nincs. Van szerintem olyan kiállító, aki mindkét helyszínen jelen van.

– Kilenc év alatt milyen ívet futott be a kiállítás?

A kiállítóink nagy százaléka báziskiállító, de minden évben csatlakoznak hozzájuk újak is. Nagyon jó érzés, és szép dolognak tartom, hogy ha bármilyen fórumon az Esküvő Kiállításról esik szó, azt velünk azonosítják.

Miss Ara 2013-nál, a győztes hölgynél is kíváncsiskodtunk:

– Dóri, milyen érzés, hogy idén a te fejedre került az ékes korona? Tudtad, hogy teljes konszenzussal választottak meg?

Rendkívül felemelő és jó érzés, hogy én lehetek az idei Miss Ara. Azt, hogy teljes egyetértés volt a zsűriben velem kapcsolatban, tőled tudtam meg és hab a tortán, nagyon boldog vagyok.

-Mit szólt a vőlegényed a győzelmedhez?

Rápillantottam a páromra az eredményhirdetéskor, nagyon meghatódott, még könnycseppet is láttam a szemében. Büszke rám.

 

Az Elizabeth Esküvői Ruhaszalon tulajdonosát, Németh Anitát is sikerült „elkapnunk” egy rövid interjúra.

– Kik jelentkezhettek a versenyre? Mit nyertek a ruhaszalon jóvoltából a lányok?

Nagyon egyszerűek voltak a feltételek, bárki jelentkezhetett, aki 2013-ban szeretné összekötni az életét a párjával és már elmúlt 18 éves. Az első helyezett teljesen ingyen kölcsönözheti ki a nagy napra az esküvői ruháját az Elizabeth Esküvői Ruhaszalonból, a második- és harmadik helyezett pedig 50%-os kedvezménnyel. Reméljük, hogy hagyományt teremtünk ezzel a versennyel. Idén egy hét alatt kialakult a mezőny, a tizenhárom lánnyal.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik