Élet-Stílus

Hogy a hajunk szála se görbüljön…

A hajunk nem csak a stílusunkat és a kinézetünket határozza meg, de még védi is a fejünket.

A haj az emberi fejen található szőrzet, amely mechanikailag is védi a koponyát. (Wikipédia)

A meghatározás pontos és precíz, sőt, kissé mókás is. De a haj ennél sokkal több, kinézetünket, stílusunkat határozza meg, az első benyomást, ezért fontos, hogy miként ápoljuk. Huszonévesen nem kérdés, elég egy jó frizura, mert a haj ekkor még általában egészséges és kevésbé igénybevett. (És különben is, ki törődik olyankor a jövővel?)

De harmincéves kortól már oda kell figyelnünk hajunk és fejbőrünk ápolására, mert hajunk ekkor kezdi elveszteni fényét, rugalmasságát. Erre lehet hatásos megoldás az Anti-age sampon, mely összetevőinek köszönhetően helyreállítja a haj szerkezetét és fokozza vitalitását.

A legsűrűbben előforduló probléma a hajhullás, melyre kiváló gyógyhatású készítmények vannak már. Sampont vagy akár egy koncentráltabb szérumot is használhatunk, mely növényi hatóanyagaival – rendszeres használat mellett – javítja a sejtek oxigénellátását, a haj szerkezetét és vitalitását, így a fejbőr újra egészségessé, a haj pedig erőssé válik.

A korpásodás a másik olyan probléma, ami megkeserítheti mindennapjainkat. A kellemetlen, ruhán is jól látható hámsejtek és a viszkető fejbőr ellen is hatásos a Gerovital korpásodás elleni széruma vagy samponja, mely fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően eltávolítja a korpát, megerősíti a hajszálakat és hosszan tartó védelmet biztosít a fejbőr számára. (És külön öröm, ha nem kell folyton a vállunkra sandítanunk.)

Hajunk, fejbőrünk egészsége függ a táplálkozástól, életmódunktól is, de a külső hatások is károsíthatják, mint a hajfestékek vagy a napsugárzás. Ezekre az általános problémákra fejlesztették ki a hajápoló ampullákat és a különböző hajpakolásokat, érdemes olyat vásárolni, melyekben a fontos vitaminokat és gyógynövényeket is megtaláljuk.

Korosztálytól független viszont, hogy a rendszeres hajszárító, hajsimító és egyéb eszközök tönkretehetik a haj szerkezetét, ezért érdemes hővédő szérumot használni, mely egy különleges védőréteket biztosít a hajszálaknak, így megóvja azokat a roncsolódástól.

Érdemes tehát odafigyelnünk hajunk ápolására, sampont, balzsamot, hajápolási termékeket egyébként is használunk, és ha már így van, mért ne válasszunk olyat, mellyel teszünk is valamit hajunk egészségéért?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik