Élet-Stílus

Mit főzzünk, ha nincs otthon semmi?

Így főzhetünk finom ételeket, ha kevés alapanyag van otthon.

Sokszor azért nem állunk neki főzni otthon, és tartjuk jobb megoldásnak, hogy elmenjünk valahová enni, mert azt hisszük, hogy nincs otthon semmi, amiből főzhetnénk. Pedig egy finom ételhez elég csupán néhány alapanyag, nézzük csak!

Ne gondoljuk, hogy egy finom étel elkészítése csak bonyolult konyhai műveletekkel és sok-sok hozzávalóval történhet. Sokszor több alapanyagot képzelünk egy ételhez, mint amire valójában szükségünk lenne. Mielőtt felemelnénk a telefont és rendelnénk egyet, vagy étterembe indulnánk, nézzünk csak szét a hűtőszekrényben és a kamrában , mert rengeteg kincset találhatunk. Ráadásul az így elkészült ételek sokkal egészségesebbek és – nem utolsósorban – még pénztárcakímélőek is.

Ha a hűtőben és a kamrában az alábbiakat találjuk:

Sajt

A sajtot tulajdonképpen bármilyen gyorsan elkészíthető ételhez felhasználhatjuk, így grillezett szendvicsekhez, sült zöldségekhez vagy tésztaételekhez.

Tej

Tejből bármikor készíthetünk tejberizst, tejbegrízt vagy zabkását. Tápláló ételek az egész családnak.

Joghurt

A joghurt önmagában fogyasztva is laktató, de adhatunk hozzá friss, szezonális gyümölcsöket is. Egy kevés fokhagymával vagy zöldfűszerekkel összekeverve ideális és egészséges öntet lehet bármilyen étel mellé.

Tojás

Tojást érdemes mindig tartani otthon, ugyanis a nap bármely szakában gyorsan készíthető belőle finom omlett vagy rántotta, melyhez bármilyen zöldséget hozzáadhatunk, amit csak otthon megtalálunk, például hagymát, gombát, sárgarépát, zellert, szárzellert stb.

Ha szeretne még tippeket olvasni, kattintson ide.

Forrás: Mit főzzünk, ha csak kevés alapanyag van otthon? (Házipatika)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik