Élet-Stílus

Kis híján meghalt egy köröm miatt

kórház (kórház, )
kórház (kórház, )

Egy 33 éves brit kismama szülés közben kapott vérmérgezést.

Angela Cottam ikrei az előre kiírt időpont helyett, 5 héttel korábban érkeztek. A sietség ellenére a szüléssel nem volt semmi gond, egészen addig, amíg az édesanya váratlanul el nem kezdett köhögni és fulladni. A tüdeje váratlanul omlott össze, ekkor az orvosok azonnal a műtőbe vitték, hogy stabilizálják és közben világra segítsék az ikreket.

Közben kiderült, hogy a nő egy olyan ritka jelenség áldozata lett, ami 80 ezer szülésből mindössze egyet érint: a magzatburokban lévő vízből valamennyi Angela véráramába került, és a folyadékban található apró sejtek – a babák hajszálaiból, vagy a körmükből – allergiás reakciót okozott.

Az anya vérátömlesztést kapott, ám az állapota ezt követően sem javult. Kómába esett és 12 órán keresztül élet és halál között lebegett. Végül magához tért, ám a teljes gyógyulásig még 21-szer kellett vérátömlesztést kapnia. Az asszony elmondása szerint a történtek hatására teljesen átértékelte az életét: „Annyi minden történhetett volna másképp. Hálás vagyok azért, hogy mindannyian épségben hazakerültünk, kiélvezem az anyaság minden pillanatát és minden időmet a gyerekeimnek szentelem” – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik