Élet-Stílus

Olcsóbban ehet, ha otthon hagyja a mobilt

étterem (étterem, )
étterem (étterem, )

Legalábbis Amerikában, ahol megunták, hogy a többség még evés közben is szünet nélkül fényképez és posztol.

Miközben a tudomány amiatt aggódik, hogy az emberi kapcsolataink lassan rámennek a mobilfüggésünkre, addig egy Los Angeles-i étterem sajátos módon vette elejét a túlzott mobilhasználatnak. Arra buzdítják vendégeiket, hogy hagyják otthon a mobiltelefonjukat, cserébe olcsóbban ehetnek náluk.

„A részvétel önkéntes, vagyis a telefonokat nem tiltjuk ki az étteremből, mert elismerjük, hogy vannak, akiknek nélkülözhetetlen a telefon, például a kisgyermekes szülőknek vagy az orvosoknak – mondta az étterem vezetője és főszakácsa, Mark Gold. – Ennek ellenére meglepően sokan vesznek részt, a vendégek mintegy 40 százaléka, és rengeteg a pozitív visszajelzés is.”

Nem a Los Angeles-i étterem kezdeményezése az első egyébként, ami mobiltelefon-mentes életre buzdít. Tavaly szeptemberben a Cornell Egyetem egyik hallgatója kezdeményezte, hogy a világnapok mintájára vezessék be a „Disconnect Days” nevű eseményt, amely egy hónapon keresztül tart, és célja, hogy megtanítsa az egyetemistáknak, hogy kütyük nélkül is van élet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik