Élet-Stílus

A méret tényleg számít

sperma (sperma, )
sperma (sperma, )

Hamarabb apa lesz, akinek hosszabb.

Miközben a termékenységi kutatások többsége a spermium méretére és a spermium fejének méretére koncentrál, egy új tanulmányból az derült ki, hogy a spermium hosszúsága épp olyan fontos. Ha nem megfelelő méretű, az akadályt jelenthet a sikeres szaporodásban.

Az eltérő méretű termékeket létrehozó gyárhoz hasonlóan a különböző hosszúságú spermiumokat tartalmazó ondó is problémát jelenthet – állítja James Mossman, a Rhode Island-i Brown Egyetem kutatója, akinek kutatása összefüggést mutatott ki e változékonyság és a spermaminőség között.

“További kutatásokkal kell majd meghatározni, miért termelnek azok a férfiak jobb minőségű hímivarsejteket, akik nagyobb mennyiségű spermát termelnek” – számolt be Mossman. Ez arra utal, hogy azok, akik kevésbé változékony spermiumokat hoznak létre, a jó spermiumok magasabb koncentrációjával rendelkeznek. A Human Reproduction folyóiratban megjelent tanulmány szerint a spermiumok hosszúságának mérésével bepillantást nyerhetünk a férfiak hereműködésébe, valamint abba a folyamatba, amely az érett hímivarjsejteket létrehozza.

Ha szeretne még többet megtudni, kattintson ide.

Forrás:

Mégis számít a méret (Házipatika)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik