Élet-Stílus

Kezet rázott a szülésszel a baba

Már tízezernél is többen látták azt a képet, melyen egy újszülött a méhből kinyúlva megfogja orvosa kezét.

Az újszülött a Nevaeh nevet kapta, ami visszafelé olvasva „heaven” vagyis mennyország. A kislány október végén, császármetszéssel jött a világra, úgy, hogy édesapja, Randy Atkins születése minden pillanatát dokumentálta. Még csak nem is sejtette, hogy olyan képet is készít majd a családi albumba, ami nem csak nekik, de az egész világnak elnyeri majd a tetszését.

Nevaeh gondoskodott erről, ugyanis még azelőtt, hogy az orvosok a világra segítették volna, kinyúlt a császármetszéshez megnyitott méhből és megfogta a szülész kezét. „Egyszer csak arra lettem figyelmes, hogy az orvos a nevemet kiáltja, majd gyorsan hozzáteszi, „Hey, a kislány megfogta az ujjamat”. Azonnal odaugrottam, és kattintottam. Felemelő pillanat volt” – mondta később az apa, aki a szóban forgó képet karácsonykor töltötte fel a Facebookra.


Megfogta orvosa kezét – Forrás: Shine

A kép azóta vírusként terjed, eddig már több mint tízezren látták.

Gyakran kinyúlnak

A jelenség, bármilyen szokatlannak tűnik, egyáltalán nem ritka, ám kizárólag császármetszéskor, illetve magzati műtétek alatt kerülhet sor rá. Már 1999-ben is egy egész világ találgatta, hogy egy hasonló jelenetről készült kép valódi-e.

Az akkor még köre-mailben terjedő képet az abortuszellenes kampányt folytató szervezetek kezdték terjeszteni, azzal az üzenettel, hogy a babák így próbálják megvédeni magukat az abortusz alatt. Később azonban kiderült, hogy a képet valójában nem egy abortusz, hanem egy magzati műtét során készítette Michael Clancy, fotós (ide kattintva megnézheti).

A 21 hetes magzaton egy Dr. Joseph Bruner nevű sebész végzett el egy életmentő műtétet, mely során a babát és az édesanyját is altatták. Az orvos azért csúsztatta ujját a baba kezébe, hogy ellenőrizhesse a baba reflexeit: mivel a baba megszorította az ujját, az orvos tudta, hogy az eljárás során minden rendben volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik