Élet-Stílus

Autómentesség az új fogyókúra

autózik a család (autó, gyerekek,)
autózik a család (autó, gyerekek,)

Azok, akik az új évben fogyni szeretnének, jobb, ha kétszer is meggondolják, mikor ülnek autóba.

Az Illinois Egyetem tudósai rájöttek, hogy a napi kalória-bevitel és a gépjárműves közlekedés egyaránt hatással van a testsúlyra, és már csupán az egyik csökkentésével változást lehet elérni a testtömegindexben (BMI).

“Kutatási eredményeink szerint az étrend és a közlekedési szokások megváltoztatása jelentősen csökkentheti az elhízásra való hajlamot, ez pedig azt jelenti, hogy a volán mögött töltött idő csökkentésével legalább olyan jó eredményeket lehet elérni, mint az étrend megváltoztatásával” – nyilatkozta Banafsheh Behzad végzős hallgató a Preventive Medicine című tudományos szaklapnak.

Az elhízás rendkívül összetett probléma, amelynek kialakulásában több szociális és egészségügyi tényező is szerepet játszik, az egészséges testsúly megtartása azonban csak azon múlik, mennyi kalóriát viszünk be, és hogy szervezetünk ebből mennyit hasznosít. A korábbi vizsgálatok során ezeket csak külön-külön vizsgálták, most azonban a tudósok mindkét tényező együttes figyelembe vételével végezték kutatásaikat.

“A fizikai aktivitás növelésének egyik legegyszerűbb módja, ha csökkentjük az autóban eltöltött időt” – tanácsolja Sheldon H. Jacobson, az egyetem számítógépes tudományok és matematikai professzora. “Bár az utazás egyik legegyszerűbb és legkényelmesebb módja az autózás, ez nagymértékben hozzájárulhat az elhízás kialakulásához.”

Ha kíváncsi, mennyit kell sétálnia az eredmény eléréséhez, kattintson ide.

Forrás:

Autómentesség az új fogyókúra (Házipatika)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik