Élet-Stílus

Száz éve ilyen volt a tökéletes nő

Körte alakja volt, rajongott a bifsztekért, és soha életében nem volt beteg.

Vajon mit mondanánk ma egy 24 éves, 77 kilós nőre, akinek a mell-csípő-derék mérete 88-76-101 centiméter? Valamiért az az érzésünk, hogy a „tökéletes” eléggé hátraszorulna a jelzők listáján. Pedig 1912-ben még a tekintélyes New York Times is foglalkozott vele: egészen pontosan Miss Elsie Scheellel, aki az akkori elvárások szerint a leginkább megközelítette a tökéletes nő ideálját.

Miss Scheel egyébként Cornellből érkezett Brooklynba, rajongott a kültéri sportokért, és szüfrazsett volt, vagyis a nők szavazati jogáért és egyenjogúságáért harcolt. Ami az étkezési szokásait illeti, az újság beszámolója szerint nem szerette az édességeket, cserébe rajongott a marhahúsért: kedvence a bifsztek volt. Csak ritkán reggelizett, és soha nem ivott kávét vagy teát.


Forrás: Gothamist

Ám ami mindezeken túl a legérdekesebb, hogy Elsie Sheel a beszámoló szerint soha nem volt beteg, és nem ismerte a félelmet. Nem csoda, hogy állítólag arra buzdította nőtársait, hogy szabaduljanak meg a dolgok iránti félelmüktől, akkor boldogabbak lehetnek.

A nőről készült egyik újságcikket itt találja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik