Élet-Stílus

Katasztrófa lett az állásinterjúból

futás ()
futás ()

Heten meghaltak és legkevesebb 200-an rosszul lettek azon a fitneszteszten, amit Dél-Afrikában tartottak egy állásinterjú részeként.

A szóban forgó pályázatot a dél-afrikai Pietermaritzburg városának közlekedésért és tömegközlekedésért felelős hivatala írta ki. Noha mindössze 90 pozíciót tettek szabaddá, a pályázatra több tízezren – egész pontosan 34 ezren – jelentkeztek.

Valószínűleg a rengeteg jelentkezőnek volt köszönhető, hogy a hivatal végül úgy döntött, az állásinterjú részeként megtartott terheléses tesztet – vagyis a 4 kilométeres futást – a közeli stadionban szervezi. Az első napon 15 ezren, a másodikon ennél valamivel többen futottak, mindezt tikkasztó hőségben. A térségben ugyanis hetek óta kánikula van: napközben a hőmérséklet – még árnyékban is – jóval harminc fok felett van.

Az erőnléti felmérés a szakemberek szerint főleg emiatt torkollhatott katasztrófába. Miközben a megmérettetés zajlott, a pályázók a hőség és a kiszáradás miatt egymás után estek össze: 7-en meghaltak, 200-an kórházba kerültek. Közülük 11-en még mindig kritikus állapotban vannak.

Az álláshirdetést kiíró hivatal és a szervezők ellen vizsgálat indult, ami arra kíváncsi, elegendő orvosi segítség volt-e a helyszínen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik